Serveis i recerca
El nostre grup ofereix serveis i estudis experimentals o bibliogràfics relacionats amb microorganismes en les indústries alimentàries, com ara els cellers. En concret, els nostres serveis inclouen:
-
Identificació molecular de microorganismes vitivinícoles i d'altres aliments fermentats.
-
Estudis de diversitat i dinàmica microbiana durant la fermentació alimentària, incloent-hi tècniques de metagenòmica.
-
Cribratge i selecció de cultius iniciadors microbials. Disposem de dues soques de S. cerevisiae patentades per a vi, una de les quals està comercialitzada: Lalvin Clos de Lallemand.
-
Col·lecció de cultius: comptem amb una àmplia col·lecció de llevats i bacteris de l'àcid làctic. Aquestes últimes formen part de la col·lecció BL-URV-Tarragona, integrada a la Xarxa Espanyola de Microorganismes (REDESMI-MicroBioSpain).
-
El grup disposa de diverses soques de llevats i bacteris làctics dipositades a la CECT (Col·lecció Espanyola de Cultius Tipus).
-
El nostre grup ha participat en el desenvolupament de la patent "Processing and use of white wine lees to promote malolactic fermentation" (Ref: BNT241190EP00) WO 2025/008353 A1. Enllaç a la patent
Formació
El nostre grup ofereix cursos de formació en biotecnologia microbiana i alimentària de diferents nivells a través de la FURV. (Contacte: aitor.balmaseda@urv.cat)
