PhD THESIS
DOCTORAL THESES ONGOING WITHIN BE GROUP
Sandra Martín. Establishment of a microbiological consortium to improve the quality and stability of wine. Directors: M. Jesús Torija & Gemma Beltran.
Violeta García Viñola. Efecto del ácido fumárico y lípidos de lías sobre la fermentación maloláctica. Directors: Nicolas Rozès & Cristina Reguant.
Andrea Irene Silva Claros : Diseño de consorcios microbianos para mejorar la producción de compuestos derivados de aminoácidos aromáticos (AADC) en fermentaciones vínicas. Directors: Gemma Beltran & M. Jesús Torija.
Jacqueline Rodríguez Rey. Efecto de las lías de levadura sobre la fermentación maloáctica. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès.
Leandro Sanfilipo. Control del metabolismo respiro-fermentativo de levaduras vínicas para la modulación del contenido en etanol. Directors: Gemma Beltran i M. Carmen Portillo
Camilo Andrés Toro Silva
DOCTORALS THESES SUPERVISED BY BE GROUP MEMBERS
Eugenia Iturritxa Vélez del Burgo
La cerveza artesana en el País Vasco: Historia, análisis del sector actual, levaduras locales y su potencial en el sector cervecero.
2025. Directors: Anne E. Hill (Heriot Watt University, Edinburgh UK) & M. Jesús Torija.
Katherine Bedoya
2024. Directors: Albert Mas, Nicolas Rozès & Carmen Portillo.
Paloma Toraño Jiménez
2024. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès
Rafael Torres Guardado
2023. Directors: Cristina Reguant & Albert Bordons
Candela Ruiz de Villa Sardón
New perspectives on malolactic fermentation and organoleptic improvement of wines: Influence of Torulaspora delbrueckii on different types of winemaking.
2023. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès
Helena Roca Mesa
2022. Directores: M.J. Torija & G. Beltran
Xiaolin Zhu
Microbiological Non-GMO approaches for the reduction of ethanol in wines.
2021. Directors: Y. Navarro, G. Beltran & A. Mas
http://hdl.handle.net/10803/674828
Mercè Sunyer
Physiological effects of indolic compounds on wine yeast metabolism.
2021. Directors: M.J. Torija & G. Beltran
Aitor Balmaseda
2021. Directors C. Reguant & A. Bordons
Dimitrios Kioroglou
Analysis of microbial populations in wine through NGS methodologies.
2020. Directors M.C. Portillo & A. Mas
Ma. Ángeles Morcillo
Melatonin metabolism in yeast cells during alcoholic fermentation.
2019. Directors A. Mas & M.J. Torija
Jessica Lleixà
Influence of non-Saccharomyces yeasts on winemaking and quality.
2019. Directors A. Mas & M.C. Portillo
Judith Franquès
2018. Directors C. Reguant, A. Bordons & I. Araque
Beatriz González
Filamentous growth in wine yeast: signal triggering and genetic factors involved.
2017. Directors G. Beltran & M.J. Torija
Jennifer Vázquez
Antioxidant effect of melatonin on Saccharomyces and non-Saccharomyces wine yeasts.
2017. Directors MJ. Torija & G. Beltran
Chunxiao Wang
New approaches to estimate microbial diversity of alcoholic fermentation.
2016. Directors A. Mas & B. Esteve-Zarzoso
Florencia Sainz Pérez
Selection and optimization of acetic acid bacteria for D-gluconic acid production.
2016. Directors M.J. Torija & A. Mas
Mar Margalef Català
Oenococcus oeni response to wine stress: role of glutathione and thioredoxin systems.
2016. Directors C. Reguant, A. Bordons & S. Torriani
Valentina Martín Russo
Hanseniaspora vineae: caracterización y su uso en la vinificación.
2016. Directors A. Mas & F. Carrau
Carolina Ilabaca Díaz
Identificación de microbiota bacteriana relacionada con procesos enológicos en Chile.
2016. Directors A. Bordons, A. Peña & J. Romero
María Martí Raga
2015. Directors A. Mas, G. Beltran & P. Marullo
Mª José Valera Martínez
2014. Directors A. Mas & E. Mateo